Οm All - Η Μάνα του Αλή

Συστατικά

  • 500 γρ. μπισκότα Μιράντα ή Digestive
  • 120 γρ. ρυζάλευρο   
  • 30 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
  • 1000 γρ. φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ανθόνερο πορτοκαλιάς (ή σκέτο ανθόνερο)

Για την επικάλυψη:

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Αδειάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά προσθέτοντας και το ανθόνερο. Σε χωριστό σκεύος ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη, το ρυζάλευρο και την καρύδα. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 μέσα στο μείγμα από το ρυζάλευρο, ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Μέσα σε ένα βαθύ και μεγάλο πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μια στρώση από μπισκότα. Ρίχνουμε από πάνω το 1/4 της κρέμας και πασπαλίζουμε με το 1/4 από τα φουντούκια. Απλώνουμε μία ακόμη στρώση μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4 φορές τελειώνοντας με την κρέμα.

Για την επικάλυψη:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.

Καλύπτουμε με αυτή όλη την επιφάνεια της κρέμας και το βάζουμε στο grill του φούρνου για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αρχή της σελίδας