Μους μπίτερ σοκολάτας

Συστατικά

  • 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 2 κουταλιές λικέρ πορτοκαλιού ή μπράντι
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 6 κουταλιές πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κουταλάκι κρεμόριο
  • 3 κουταλιές ζάχαρη κρεμ-φρες
  • φλούδες σοκολάτας, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το νερό σε πυράντοχο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας ώσπου να γίνει ένα λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ ή το μπράντι και το βούτυρο. Χτυπάμε τους κρόκους για 3 λεπτά στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να πήξει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά στο μείγμα της σοκολάτας για να αφρατέψει. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε  σε ξεχωριστό μπολ τα ασπράδια, προσθέτουμε το κρεμόριο, δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή. Ανακατεύουμε 1/4 από τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας, κατόπιν ρίχνουμε προσεκτικά την υπόλοιπη μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή, δουλεύοντας από κάτω προς τα επάνω και από τις πλευρές προς την επιφάνεια, ώσπου να αναμειχθούν τα υλικά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ατομικά πιάτα. Τοποθετούμε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Βάζουμε λίγη κρεμ-φρες πάνω σε κάθε μους και γαρνίρουμε με φλούδες σοκολάτας.

Αρχή της σελίδας