Μους με λαγοκέρασα και σιρόπι elderflower

Συστατικά

  • 450 γρ. λαγοκέρασα, καθαρισμένα
  • 30 ml νερό
  • 50-75 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 30 ml σιρόπι elderflower
  • 400 γρ. έτοιμη σως ανγκλέζ
  • πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • 300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • κοπανισμένα μπισκότα αμαρέτι, για γαρνίρισμα
  • μπισκότα αμαρέτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λαγοκέρασα για 5-6 λεπτά, ώσπου να αρχίσουν να σκάνε. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το σιρόπι elderflower και ανακατεύουμε δυνατά, λιώνοντας τα φρούτα με το κουτάλι, ώσπου να γίνουν πολτός. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, μεταφέρουμε τον πολτό σε ενα μπολ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη σως ανγκλεζ στα φρούτα με λίγες σταγόνες χρώμα. Χτυπάμε τπν κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στο μείγμα των φρούτων. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει, σερβίρουμε σε γυάλινα κολονάτα ποτήρια και γαρνίρουμε με μπισκότα αμαρέτι.





Αρχή της σελίδας