Μους με γλυκοπατάτα και γλυκό του κουταλιού απο μέλι

Συστατικά

Για το μπισκότο:

  • 5 κρόκοι αυγών
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι

Για την γέμιση:

  • 600 γρ. γλυκοπατάτες
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

Εκτέλεση

Για το μπισκότο:

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τα 130 γρ. από τα 150 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Αδειάζουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Απλώνουμε αυτό το μείγμα σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. και ψήνουμε για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα και κόβουμε μία ή περισσότερες λωρίδες για να "ντύσουμε" τα τοιχώματα της φόρμας, καθώς και ένα στρογγυλό κομμάτι για τον πυθμένα.

Για την γέμιση:

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε έως ότου μαλακώσουν πολύ καλά. Τις πολτοποιούμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε ελάχιστο γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κάρδαμο και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος. Με αυτή την κρέμα γεμίζουμε τις φόρμες στις οποίες έχουμε ήδη τοποθετήσει το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε την επιφάνειά τους με το γλυκό κουταλιού με μέλι και ξηρών καρπών.

Αρχή της σελίδας