Μους μασκαρπόνε - αβοκάντο με καρπούζι και πεπόνι

Συστατικά

  • 2 αβοκάντο
  • 1 ματσάκι φρέσκια μέντα
  • χυμός από 1 1/2 λεμόνι
  • 3 κουτ. της σούπας μασκαρπόνε
  • 1/2 από ενα μικρό καρπούζι
  • 1/2 ενός πεπονιού
  • 1 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο

Για την βενεγκρέτ με πετιμέζι:

  • 1 1/2 κουτ. της σούπας πετιμέζι
  • 1 1/2 κουτ. της σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1/2 κουτ. της σούπας ξίδι λευκό
  • 5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
  • κόκκοι κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση

Για το μους μασκαρπόνε-αβοκάνιο:


Αφαιρούμε τα κουκούτσια του αβοκάντο. Περιχύνουμε την πούλπα με το χυμό λεμονιου. Βάζουμε στο μπλέντερ τα στεγνά φύλλα μέντας, την πούλπα αβοκάντο και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε, έως ότου αποκτήσουμε μια πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε μαλακά και τοποθετούμε το μους στο ψυγείο. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα βαθύ κουταλάκι κάνουμε μπαλάκια από την πούλπα του καρπουζιού και του πεπονιού. Τα περιχύνουμε με το χυμό 1/2 λεμονιού.

Για την βινεγκρέτ με πετιμέζι:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το πετιμέζι και τα δύο είδη ξιδιού. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και σιγά-σιγά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τελειώνουμε με το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Αρχή της σελίδας