Μους λευκής σοκολάτας με σως μαύρης σοκολάτας

Συστατικά

  • 210 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 1 φακελάκι ζελατίνα σκόνη
  • 2 φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας

Για τη παρασκευή της σως:

  • 60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές μαύρο ρούμι
  • 1 φλιτζάνι ελαφριά κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Καλύπτουμε την βάση μιας μακρόστενης φόρμας, χωρητικότητας 4 φλιτζανιών, με χαρτί ζαχαροπλαστικής ή διαφανή μεμβράνη. Λιώνουμε την σοκολάτα. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να πήξουν, προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, ώσπου να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας στο μείγμα σοκολάτας, χτυπώντας δυνατά, ώσπου να γίνει λείο. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια στο μείγμα της σοκολάτας, συνεχίζοντας το χτύπημα. Χτυπάμε σε ξεχωριστό μπολ, τα ασπράδια και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το μείγμα της μους στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να πήξει.

Για τη σως:

Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το ρούμι και την κρέμα γάλακτος σε πυρίμαχο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρουμε τη μους κομμένη σε χοντρές φέτες και την περιχύνουμε με τη σως σοκολάτας.

Αρχή της σελίδας