Μους κονιάκ με φουντούκια

Συστατικά

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε παχύρρευστη μορφή
  • 175 γρ. φουντούκια τριμμένα σε σκόνη
  • 70 γρ. κονιάκ
  • 4 φύλλα ζελατίνας (20 γρ.)

Για τη σως:

  • 100 γρ. gianduja Valrhona
  • 100 γρ. γάλα πλήρες

Εκτέλεση

Για την παρασκευή της μους:

Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και τοποθετούμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου το μείγμα φουσκώσει και γίνει λευκό. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το χτυπάμε στο μίξερ, προσθέτοντας λίγο-λίγο το κονιάκ. Ρίχνουμε και τα φύλλα ζελατίνας, λιωμένα σε λίγο ζεστό νερό, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο. Προσθέτουμε το φουντούκι, την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Στο τέλος, προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Γεμίζουμε με τη μους μια στρογγυλή φόρμα, κατά προτίμηση στεφάνι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ., την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και την ξεφορμάρουμε προσεχτικά με μαχαίρι ή φλόγιστρο. Σερβίρουμε με τη σως.

Αρχή της σελίδας