Μους απο ταχίνι με φλωρεντίνες σουσαμιού

Συστατικά

Για τις φλωρεντίνες:

  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 200 γρ. σουσάμι αναποφλοίωτο

Για τη μους:

  • 200 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ιταλική μαρέγκα
  • ζαχαρωμένες βιολέτες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τις Φλωρεντίνες:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το μέλι. Αφήνουμε να βράσουν στους 118°C, δηλαδή η ζάχαρη να αποσπάται από τα δάκτυλα και να σχηματίζει μια μαλακή σταγόνα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το σουσάμι. Σε μια λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης, σιλπ πατ, σχηματίζουμε μικρούς δίσκους σε πολύ λεπτή στρώση. Για να πετύχουμε καλύτερους κύκλους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρά στεφανάκια για οδηγούς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12-14 λεπτά. Παίρνουμε μικρά μπομπέ ικια και τα αναποδογυρίζουμε. Βγάζουμε από το φούρνο τις φλωρεντίνες και με προσοχή για να μην καούμε, παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζεστό και το εφαρμόζουμε στην ανάποδη επιφάνεια του κάθε μπολ έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την μούς:

Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ταχίνι. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την ιταλική μαρέγκα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Με ενα κορνέ γεμίζουμε τα μπολ με μους και φλωρεντίνες και γαρνίρουμε με ζαχαρωμένες βιολέτες.

Αρχή της σελίδας