Λεμονάτες καρδιές κρέμας με πορτοκάλια σε Cointreau

Συστατικά

  • 225 γρ. τυρί κότατζ
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο
  • 50 γρ. ψιλή ζάχαρη
  •  ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • λεπτές λωρίδες πορτοκαλόφλουδας σε σπιράλ, για το γαρνίρισμα

Για τα πορτοκάλια Cointreau:

  • 2 πορτοκάλια
  • 10 ml κορν φλάουρ
  • 15 ml ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το τυρί κότατζ στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε, την ζάχαρη, την φλούδα και τον χυμό λεμονιού και τα δουλέυουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Καλύπτουμε με τουλπάνι 4 φορμάκια σε σχήμα καρδιάς με τρυπητή βάση και μοιράζουμε το μείγμα. Ισιώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια τους και τοποθετούμε τις φόρμες σε μια πιατέλα ώστε να στραγγίσουν τα υγρά. Σκεπάζουμε τις φόρμες και τις τοποθετούμε όλη νύχτα στο ψυγείο.

Για τα πορτοκάλια Cointreau:

Στύβουμε τα πορτοκάλια μέσα σε μια κανάτα-μεζούρα. Συμπληρώνεουμε με λίγο νερό, ώστε η ποσότητα του χυμού να είναι ίση με 1 φλιτζάνι, και το αδειάζουμε σε μικρό σκεύος. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το μείγμα του χυμού και το προσθέτουμε μαζί με την ζάχαρη άχνη στο σκεύος. Ζεσταίνουμε τη σως, ανακατεύοντας ώσπου να πήξει. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα υπόλοιπα πορτοκάλια αφού αφαιρέσουμε την μεμβράνη. Τα ρίχνουμε σε μπολ μαζί με το Cointreau και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.

Αναποδογυρίζουμε τις φόρμες σε πιάτα, γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και τις λωρίδες πορτοκαλόφλουδας και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας