Λεμονάτες καρδιές κρέμας με πορτοκάλια σε Cointreau

Λεμονάτες καρδιές κρέμας με πορτοκάλια σε Cointreau Λεμονάτες καρδιές κρέμας με πορτοκάλια σε Cointreau
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 225 γρ. τυρί κότατζ
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο
  • 50 γρ. ψιλή ζάχαρη
  •  ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
  • λεπτές λωρίδες πορτοκαλόφλουδας σε σπιράλ, για το γαρνίρισμα

Για τα πορτοκάλια Cointreau:

  • 2 πορτοκάλια
  • 10 ml κορν φλάουρ
  • 15 ml ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε το τυρί κότατζ στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε, την ζάχαρη, την φλούδα και τον χυμό λεμονιού και τα δουλέυουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.Tοποθετούμε σε φόρμες σκεπάζουμε τις φόρμες και τις τοποθετούμε όλη νύχτα στο ψυγείο.

Για τα πορτοκάλια Cointreau:

Στύβουμε τα πορτοκάλια μέσα σε μια κανάτα-μεζούρα. Συμπληρώνεουμε με λίγο νερό, ώστε η ποσότητα του χυμού να είναι ίση με 1 φλιτζάνι, και το αδειάζουμε σε μικρό σκεύος. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το μείγμα του χυμού και το προσθέτουμε μαζί με την ζάχαρη άχνη στο σκεύος. Ζεσταίνουμε τη σως, ανακατεύοντας ώσπου να πήξει. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα υπόλοιπα πορτοκάλια αφού αφαιρέσουμε την μεμβράνη. Τα ρίχνουμε σε μπολ μαζί με το Cointreau και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.

Αναποδογυρίζουμε τις φόρμες σε πιάτα, γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και τις λωρίδες πορτοκαλόφλουδας και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε