Κρέμες με μπανάνα και μασκαρπόνε

Συστατικά

  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο
  • 300 ml έτοιμη σως ανγκλέζ
  • 150 ml γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 μπανάνες χυμό από 1 λάιμ
  • 50 γρ. πέκαν, χοντροκομμένα
  • 120 ml maple syrup

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ το μασκαρπόνε, την έτοιμη σως ανγκλέζ και το γιαούρτι. Χτυπάμε το μείγμα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Σκεπάζουμε και βάζετε το μπολ στο ψυγείο και το ανακατεύουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε τις μπανάνες σε διαγώνιες φέτες και τις βάζουμε σε άλλο μπολ. Περιχύνουμε με το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε ώσπου οι μπανάνες να αναμειχθούν καλά με το χυμό. Μοιράζουμε την κρέμα σε 4 ή 6 μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε σε κάθε μπολ μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα της μπανάνας. Σκεπάζουμε τις μπανάνες με μια στρώση από την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με τις υπόλοιπες μπανάνες. Πασπαλίζουμε με τα πέκαν και περιχύνουμε με το maple syrup. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού σερβίρουμε.



Αρχή της σελίδας