Κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι και αποξηραμένα φρούτα

Συστατικά

  •  αποξηραμένα φρούτα (φράουλες, ακτινίδια, βερίκοκα, ανανάς)

Για την κρέμα:

  • 160 γρ. σοκολάτα Valrhona guanaja
  • 100 γρ. γάλα
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Για την κρέμα:

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το μέλι και τα ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μία λαστιχένια κουτάλα, μαρίζ με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο έτσι ώστε να πετύχουμε μία υφή μαγιονέζας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και γεμίζουμε ατομικά μπολ.

Για τα αποξηραμένα φρούτα:

Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φλούδες, κατά προτίμηση με μηχανή και τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόκολλα ή καλύτερα σε σιλπ-πατ, επιφάνεια σιλικόνης. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 80°C για μιάμιση με δύο ώρες ώστε να αφυδατωθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και με πολλή προσοχή τα μαζεύουμε σε ένα μεταλλικό κουτί και τα διατηρούμε για αρκετό καιρό μακριά από την υγρασία. Με αυτά συνοδεύουμε το γλυκό μας.

Αρχή της σελίδας