Κρέμα σοκολάτας με δαμάσκηνα

Συστατικά

  • 100 γρ. σοκολάτα guanaja 70% Valrhona
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. πουρές από δαμάσκηνο
  • 30 γρ. ρούμι μαύρο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • δαμάσκηνα και κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι τους 60-70°C και την ανακατεύουμε με την σοκολάτα και τον πουρέ από τα δαμάσκηνα. Προσθέτουμε τους κρόκους και αδειάζουμε το μείγμα σε μικρά πυρίμαχα μπολάκια. Προσθέτουμε στην επιφάνεια από ένα δαμάσκηνο, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12 λεπτά. Τα σερβίρουμε χλιαρά και, αν μας παγώσουν ή τα έχουμε στο ψυγείο, μπορούμε να τα ζεστάνουμε στο φούρνο.

Συμβουλές

Αν δεν βρούμε πουρέ από δαμάσκηνα, τα οποία πρέπει να είναι φρέσκα και μαλακά, χωρίς κουκούτσι, και μετά τα πολτοποιούμε.

Αρχή της σελίδας