Κρέμα πιάτου

Συστατικά

  • 50 γρ. γάλα
  • 8-10 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 αυγά μόνο τους κρόκους
  • κανέλα

Εκτέλεση

Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο με τη φλούδα λεμονιού να ζεσταθεί. Μέσα στο κρύο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε το κορν φλάουρ, προσθέτουμε στο γάλα την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα ξύλινο κουτάλι επάνω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κρέμα και αφαιρούμε την φλούδα λεμονιού. Χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά και τους ρίχνουμε στην κρέμα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσουν με την κρέμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε την κρέμα σε ατομικά πιάτα ή μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα. Προσφέρεται ζεστή ή κρύα.


Αρχή της σελίδας