Κρέμα πατισερί

Συστατικά

  • 880 γρ. γάλα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 60 γρ. κόρν φλάουρ
  • 5 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 δόσεις άρωμα βανίλια
  • 1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Κρατάμε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ και το αλεύρι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, την βανίλια και προσθέτουμε το αλεύρι. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να κάψει με τη φλούδα λεμονιού και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα του αυγού. Αδειάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει λεία. Αποσύρουμεαπό τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και την αφήνουμε να κρυώσει.

Συμβουλές

Την ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να μην σχηματιστεί κρούστα.

Αρχή της σελίδας