Κρέμα μους με λεμόνι και φιστίκια

Συστατικά

  • 4 κουταλιές σιρόπι λεμονιού
  • 2 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου
  • λεμόνι
  • 1 κούπα φιστίκια καλά τριμμένα
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη και λίγο ακόμη αν την θέλουμε πιο γλυκιά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την έτοιμη  κρέμα άνθος αραβοσίτου με τα φιστίκια και το σιρόπι λεμονιού, την μοιράζουμε σε 6 ποτήρια και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τους κρόκους, την ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, να αφρατέψουν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ, κάνουμε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια και τα ενώνουμε. Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος και την μαρέγκα, με το μείγμα των κρόκων. Μοιράζουμε στα 6 ποτήρια φτιάχνοντας δεύτερη στρώση και την τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο.

Αρχή της σελίδας