Κρέμα με σουμάδα

Συστατικά

  • 300 γρ. σουμάδα
  • 600 γρ. γάλα
  • 40 γρ. κορν φλάουερ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα την σουμάδα μαζί με το γάλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με ελάχιστο νερό. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται η σουμάδα με το γάλα, ρίχνουμε το κορν φλάουερ με το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς να κρυώσει η κρέμα. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Συμβουλές

Για να κρυώσει γρηγορότερα, αλλάζουμε σκεύος και το τοποθετούμε πάνω από παγάκια.Έτσι πετυχαίνουμε μια λεία κρέμα χωρίς κρούστα.

Αρχή της σελίδας