Κρέμα με γλυκάνισο και παγάκια με ούζο

Συστατικά

Για την κρέμα:

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ιταλική μαρέγκα
  • 1 φύλλο ζελατίνας
  • λίγο γλυκάνιαο

Για τα παγάκια ούζου:

  • 200 γρ. ούζο
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 φύλλο ζελατίνας
  • λίγο γλυκάνισο

Εκτέλεση

Για την κρέμα:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκάνισο και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνας, αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε, αφήνουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε. Μόλις η κρέμα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε σταδιακά την ιταλική μαρέγκα, ανακατεύοντας συνεχώς. Τοποθετούμε την κρέμα σε ψηλά ποτήρια γεμίζοντας τα 2/3 αυτών και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Για τα παγάκια ούζου:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ούζο. Ανακατεύουμε σταδιακά έως ότου το ζελέ αρχίσει να πήζει. Τότε ρίχνουμε λίγο γλυκάνισο ώστε να πάει παντού. Γεμίζουμε θήκες από παγάκια, τα παγώνουμε πολύ καλά και με αυτά σερβίρουμε την κρέμα με το γλυκάνισο.

Αρχή της σελίδας