Κρέμα γλυκιά φιστικού

Συστατικά

  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα φιστίκια ξεφλουδισμένα και καλά τριμμένα
  • 1/2 κούπα ανανά περασμένο από το μπλέντερ
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1 κρόκο ελαφρά χτυπημένο
  • 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ την ζάχαρη, τα φιστίκια και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι προς μία κατεύθυνση. Ρίχνουμε τον κρόκο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια και αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά. Οταν η κρέμα κρυώσει λίγο προσθέτουμε το κονιάκ.

Αρχή της σελίδας