Γλυκό με χυμό εσπεριδοειδών

Συστατικά

Για την κρέμα πορτοκαλιού:

  • 1 κιλό χυμός πορτοκαλιού   
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 1 κιλό χυμός λεμονιού   
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την κρέμα μανταρινιού:

  • 1 κιλό χυμός μανταρινιού
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. κορν φλάουερ
  • ξύσμα από 1 μανταρίνι

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα της αρεσκείας μας. Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξύσμα και το βάζουμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με λίγο νερό. Όταν ο χυμός αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε στη λαδωμένη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού και την αδειάζουμε προσεχτικά πάνω από την κρέμα πορτοκαλιού. Ετοιμάζουμε την κρέμα μανταρινιού πάλι με τον ίδιο τρόπο και την αδειάζουμε πάνω από το λεμόνι. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Προαιρετικά συνοδεύουμε το γλυκό με ξηρούς καρπούς και κανέλα.

Τσιπς πορτοκαλιού: Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες πορτοκάλια χωρίς τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, ή κατά προτίμηση σε πλάκα σιλικόνης, και τα αφυδατώνουμε στο φούρνο στους 80°C για 3 ώρες περίπου. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο μακριά από την υγρασία.

Συμβουλές

Το λάδωμα της φόρμας βοηθάει στο ξεφορμάρισμα.

Αρχή της σελίδας