Φρούτα του δάσους με μους λευκής σοκολάτας

Συστατικά

  • 75 γρ. λευκή σοκολάτα, σε τετράγωνα κομμάτια
  • 150 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 30 ml κρεμ φρες
  • 1 αυγό, χωριστά τους κρόκους απο τα ασπράδια
  • 5 ml ζελατίνη σε σκόνη
  • 30 ml κρύο νερό
  • μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
  • 115 γρ. μικρές φράουλες, σε φέτες
  • 75 γρ. φραμπουάζ
  • 75 γρ. βατόμουρα
  • 45 ml ψιλή ζάχαρη
  • 75 ml λευκό ρούμι καρύδας
  • φυλλαράκια φράουλας για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ακευος με νερό που βράζει και λιώνουμε την σοκολάτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε άλλο σκεύος και μόλις αρχίσει να βράζει την ρίχνουμε στο μπολ με την σοκολάτα μαζί με την κρεμ φρες. Ανακατεύουμε και, όταν το μείγμα κρυώσει λίγο προσθέτουμε τους κρόκους χτυπώντας συνεχώς. Ρίχνουμε το κρύο νερό σε άλλο πυρίμαχο μπολ, ραντίζουμε την ζελατίνη και την αφήνουμε μερικά λεπτά να φουσκώσει. Βάζουμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με καυτό νερό και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη. Ρίχνουμε την ζελατίνη στο μείγμα της σοκολάτας, προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη ώσπου να αρχίζει να πήζει. Αλείφουμε τέσσερις ατομικές φόρμες με λάδι και στρώνουμε την βάση τους με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα αναμειγνύουμε με το μείγμα της σοκολάτας. Το μοιράζουμε στις φόρμες, ισιώνουμε την επιφάνειά τους και τα τοποθετούμε 2-3 ώρες στο ψυγείο για να σφίξουν. Αναμειγνύουμε την ζάχαρη και το ρούμι, προσθέτουμε τα φρούτα, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Ξεκολλάμε λίγο τις κρέμες από τις φόρμες και τις αναποδογυρίζουμε σε πιάτα σερβιρίσματος. Συνοδεύουμε με τα φρούτα και γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια φράουλας.


Αρχή της σελίδας