Φοντύ σοκολάτας

Συστατικά

  • 240 γρ. κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • 1 1/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές Γκραν Μαρνιέ
  • κεράσια
  • φράουλες
  • φέτες μπανάνας
  • φετούλες μανταρινιού
  • κύβους από παντεσπάνι, για να βουτήξουμε στην σοκολάτα
  • 2 κουταλιές βούτυρο, σε κύβους

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το Γκραν Μαρνιέ, προαιρετικά, σε σκεύος φοντί ή σε μια μικρή ανοξείδωτη κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά. Τοποθετούμε τα φρούτα και τους κύβους από παντεσπάνι σε μεγάλη πιατέλα, προσθέτουμε το βούτυρο στο φοντί και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί. Τοποθετούμε το σκεύος του φοντί ή την κατσαρόλα πάνω από καμινέτο.

Αρχή της σελίδας