Blancmange

Συστατικά

  • 400 γρ. γάλα
  • 130 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 3 φύλλα ζελατίνας
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, ελαφρώς χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 30 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
  • ποικιλία φρούτων, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αμύγδαλο και το 1/3 της ζάχαρης. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το μείγμα με ένα τουλουπάνι. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του γάλακτος. Επαναφέρουμε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου φτάσει στους 84° C. Αλλάζουμε σκεύος αμέσως και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει, και ανακατεύουμε με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια λεία φόρμα και τη στρώνουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Αδειάζουμε την κρέμα. Αφήνουμε να παγώσει για αρκετές ώρες, ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και σερβίρουμε με φρούτα.

Αρχή της σελίδας