Blancmange σοκολάτας

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ
  • 2 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 60-120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
  • φλούδες από λευκή και μαύρη σοκολάτα, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε με κρύο νερό μια φόρμα με σχέδιο και την αναποδογυρίζουμε να στραγγίσει. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα και βράζουμε το υπόλοιπο ρίχνοντάς το  στο μείγμα του κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη, την σοκολάτα, την βανίλια, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η σως. Αδιάζουμε το μείγμα στη φόρμα, σκεπάζουμε σφιχτά με υγρό λαδόχαρτο, για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνουμε σε μέρος δροσερό αρκετές ώρες. Για να βγάλουμε από τη φόρμα το μπλαν-μανζέ, το τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα αναποδογυρισμένη στην επιφάνεια της φόρμας μας. Κρατάμε σταθερά την πιατέλα και την φόρμα, τις αναποδογυρίζουμε, ανακινούμε την φόρμα να ξεκολλήσει το γλυκό και το αφαιρούμε. Πασπαλίζουμε με τις φλούδες σοκολάτας και σερβίρουμε.

Αρχή της σελίδας