Ασουρές (β' συνταγή)

Προέλευση: Ρόδος

Συστατικά

  • 3 φλυτζάνια ζουμί άπό βρασμένο σιτάρι
  • 1 /2 φλυτζάνι άλεύρι
  • 3-4 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
  • μοσχοκάρυδο
  • σησάμι
  • κανέλλα
  • λίγες σταφίδες.

Εκτέλεση

Κρατούμε μισό φλυτζάνι άπό τό σιταρόζουμο και τό ύπόλοιπο τό βάζουμε στή φωτιά μέ τις σταφίδες και τή ζάχαρη. 'Οταν χοχλάσει, τό κατεβάζουμε άπό τή φωτιά και ρίχνουμε στήν κατσαρόλα λίγο-λίγο τό άλεύρι, πού έχουμε διαλύσει στο κρύο σιταρόζουμο. Ξαναβάζουμε στή φωτιά και άνακατεύουμε συνέχεια, ώσπου νά πήξει.

Σερβίρουμε σέ βαθειές κούπες και ρίχνουμε άπό πάνω μπόλικο σησάμι καβουρδισμένο και κοπανισμένο και κανέλλα ή μοσχοκάρυδο.

Αρχή της σελίδας