Κομπόστα βερίκοκο

Συστατικά

  • 750 γρ. βερίκοκα πλυμένα, χωρίς κουκούτσια
  • 1.250 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • λίγο λικέρ μαρασκίνο

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 5 λεπτά, όχι όμως περισσότερο, γιατί λιώνουν αμέσως και τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε το λικέρ, δένουμε το σιρόπι και περιχύνουμε τα βερίκοκα.

Αρχή της σελίδας