Κομπόστα μήλο

Συστατικά

  • 750 γρ. μήλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 κομμάτι κανέλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα τους, τα κόβουμε στη μέση και εάν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στα τέσσερα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε μέσα σε νερό που έχουμε στύψει λεμόνι, για να μη μαυρίσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τα μήλα, αφού τα ξεπλύνουμε, να βράσουν όλα μαζί. προσθέτουμε την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού. Μόλις βράσουν τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα. Δένουμε ακόμα λίγο το σιρόπι, αφαιρούμε τα μπαχαρικά και περιχύνουμε τα μήλα.

Αρχή της σελίδας