Κομπόστα κυδώνι

Κομπόστα κυδώνι Κομπόστα κυδώνι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 750 γρ. κυδώνια καθαρισμένα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • λίγο λικέρ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε καλά τα κυδώνια, τακόβουμε στα τέσσερα και με ένα μυτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε τέταρτο σε 2-3 μακρουλές φέτες. Αφαιρούμε την φλούδα, τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη και ρίχνουμε τις φέτες των κυδωνιών σε μία λεκάνη με νερό, όπου έχουμε στύψει χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με την ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό, την φλούδα λεμονιού και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε