Κομπόστα ξερά δαμάσκηνα

Συστατικά

  • 750 γρ. ξερά δαμάσκηνα
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2-3 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Διαλέδαμάσκηνα γερά, μαύρα και μεγάλα. Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε μία λεκάνη με λίγο νερό να φουσκώσουν για 4-5 ώρες. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-10 λεπτά. Αφαιρούμε τα δαμάσκηνα με μία τρυπητή κουτάλα, αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μερικές βράσεις ακόμα, βγάζουμε τα μπαχαρικά και περιχύνουμε τα δαμάσκηνα.

Αρχή της σελίδας