Κομπόστα κεράσι

Συστατικά

  • 750 γρ. κεράσια
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 110 γρ. νερό
  • λίγο λικέρ τσέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κοτσάνια απο τα κεράσια, τα πλένουμε καλά και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα κεράσια. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το λικέρ. Αφού πάρουν μερικές βράσεις, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αρχή της σελίδας