Κομπόστα φράουλα

Συστατικά

  • 750 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 220 γρ. κρασί μαύρο Σάμου

Εκτέλεση

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό, μέχρι να δέσει σε σιρόπι, προσθέτουμε τις φράουλες και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.  Τις αφαιρούμε από το σιρόπι με μία τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε βάζο. Δένουμε πάλι το σιρόπι, προσθέτουμε το κρασί και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να μισοκρυώσει και περιχύνουμε τις φράουλες στο βάζο.

Αρχή της σελίδας