Κομπόστα αχλάδι

Συστατικά

  • 1 κιλό αχλάδια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 δόση βανίλια άρωμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τα αχλάδια τα κοτσάνια και κόβουμε το καθένα σε 2-4 κομμάτια. Με ένα μυτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τη φλούδα τους, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη. Τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό, όπου έχουμε στύψει χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. Τα ξεπλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με την ζάχαρη, το νερό προσθέτουμε την φλούδα λεμονιού και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αρχή της σελίδας