Κομπόστα ανάμεικτη

Συστατικά

  • 250 γρ. αχλάδια σε κομμάτια
  • 250 γρ. μήλα σε κομμάτια
  • 250 γρ. ροδάκινα σε κομμάτια
  • 250 γρ. βερίκοκα σε κομμάτια
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 440 γρ. νερό
  • 5 γαρίφαλα
  • 1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα φρούτα σε μία λεκάνη με νερό όπου έχουμε στύψει λεμόνι, για να μη μαυρίσουν. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με όλα τα φρούτα και τα μπαχαρικά και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα, δένουμε καλά το σιρόπι, βγάζουμετα μπαχαρικά και περιχύνουμε με αυτό τα φρούτα.

Αρχή της σελίδας