Τζερνίκια γλυκό και μαρμελάδα

Προέλευση: Βέροια

Συστατικά

  • τζερνίκια ώριμα (κορόμηλα)
  • ζάχαρη
  • νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Διαλέγουμε τα κορόμηλα και τα πλένεουμε καλά. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν καλά, σχεδόν να λιώσουν και τα περνάμε από τρυπητό να μείνουν τα κουκούτσια. Τον πολτό του φρούτου τον βάζουμε σε πάνινη σακούλα να στραγγίσει το ζουμί, προσέχοντας να μην βγει καθόλου ψίχα. Μετράμε το ζουμί, προσθέτουμε ίδια ποσότητα ζάχαρη και το βράζουμε ώσπου να δέσει. Όταν ρίξουμε με το κουταλάκι λίγο σε ένα πιάτο και σταθεί, και δεν απλώσει, είναι δεμένο. Το σερβίρουμε στις γυάλες όπως είναι ζεστό και το αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να το ταράξουμε.

Συμβουλές

Γίνεται στερεό. Μπορούμε να το κόψουμε με μαχαίρι, και διάφαμο με ανάλαφρη γεύση.

Αρχή της σελίδας