Ροδοζάχαρη (τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού)

Συστατικά

  • 100 γρ. ειδικό τριαντάφυλλο για γλυκό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • χυμό από 2 1/2 λεμόνια

Εκτέλεση

Κόβουμε με το ψαλίδι την άσπρη βάση από τα πέταλα και τρίβουμε τα φύλλα με το χυμό λεμονιού μέσα σε γυάλινο ή μπακιρένιο βαθύ πιάτο, μέχρι να μαραθούν. Τα στίβουμε με τη χούφτα μας και τον χυμό που έβγαλαν τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε την ζάχαρη, μέχρι να δέσει. Τότε ρίχνουμε τα πέταλα και τα ανακατεύουμε. Όταν δέσει το γλυκό, το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσέχοντας να διατηρήσει το ρουμπινένιο του χρώμα, που είναι και το ζητούμενο.

Αρχή της σελίδας