Ντοματάκι γλυκό

Προέλευση: Λευκίμη

Συστατικά

  • 20 ντοματάκια (περίπου 1 κιλό)
  • σιρόπι
  • 20 γρ. ασβέστη σε 3-4 κιλά νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
  • 1/2 κιλό νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ντοματάκια σε τουλπάνι και τα βουτάμε για 1 λεπτό σε ζεματιστό νερό. Τα ξεφλουδίζουμε, τα τρυπάμε στο επάνω σημείο, στο κοτσάνι, τα χαράζουμε λίγο και από την άλλη μεριά και τα πιέζουμε για να βγει ο σπόρος. Τα ρίχνουμε στο ασβεστόνερο για 1 ώρα. Τα βγάζουμε και τα ξεπλένουμε με πολλά νερά και τα ρίχνουμε στη λεκάνη με το ξινό. Τα αφήνουμε για 1/2 ώρα. Έχουμε έτοιμο το σιρόπι, το οποίο βράζει στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια και τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Την επομένη αν χρειαστεί, τα βράζουμε με λίγο σιρόπι.

Συμβουλές

Αν θέλουμε προσθέτουμε μερικά φύλλα αρμπαρόριζα.

Αρχή της σελίδας