Κολοκύθι γλυκό

Προέλευση: Καβυσσός

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κολοκύθι ειδικό για γλυκό

Για το σιρόπι:

  • 3 κιλά νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 20 γρ. ασβέστη λιωμένο
  • 1 1/2 κιλό νερό
  • ξινό
  • αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

Το βγάζουμε με την αρίδα για να πάρει σχήμα η σάρκα του κολοκυθιού. Για ένα κιλό γλυκό χρειαζόμαστε 25 κομμάτια. Μέσα σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό, ρίχνουμε τον ασβέστη και τοποθετούμε τα κομμάτια για 3-4 ώρες. Μετά τα αφαιρούμε και τα πλένουμε πολλά νερά. Το βάζουμε πάλι σε μια λεκάνη με νερό και ρίχνουμε το ξινό. Αφού βράσει το σιρόπι, ρίχνουμε τα κομμάτια του κολοκυθιού και ξαφρίζουμε. Αφού έχει δέσει αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μερικά φύλλα αρμπαρόριζα, για να πάρει μυρωδιά κι ένα κοφτό κουταλάκι ξινό.

Αρχή της σελίδας