Γλυκό βύσσινο

Συστατικά

  • 2 κιλά βύσσινα
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα βυσσινα και με ενα ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό από το μισό λεμόνι. Όταν πλησιάζει να δέσει η ζάχαρη, ρίχνουμε τα βύσσινα και αφήνουμε να βράσει το γλυκό, μέχρι να ξαναδέσει. Τότε προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με το κουτάλι και αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά.

Αρχή της σελίδας