Γλυκό βατόμουρο

Προέλευση: Λευκάδα

Συστατικά

  • 1 κιλό βατόμουρα, γινωμένα
  • 1,250 γρ. ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • μισό κουταλάκι κοφτό ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε τα βατόμουρα περνώντας τα γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό. Κόβουμε με το ψαλίδι τα κοτσανάκια τους και βάζουμε τα φρουτάκια σε φαρδύ μπολ. Τα πασπαλίζουμε με 250 γρ. ζάχαρη από αυτήν που έχουμε μετρήσει, και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να μείνουν έτσι για 12 ώρες, βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό, το ξύσμα και το ζουμί που έχουν βγάλει τα βατόμουρα σε μια κατσαρόλα να βράσουν και να γίνουν σιρόπι. Προσθέτουμε τα βατόμουρα και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε ένα 24ωρο και το δένουμε ξανά. Τοποθετούμε το γλυκό σε γυάλες και το φυλάμε σε δροσερό μέρος.

Αρχή της σελίδας