Γλυκό σύκο

Συστατικά

  • 100 πράσινα σύκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό
  • μαστίχα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σύκα. Τα βράζουμε, τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε με τα δάχτυλα ένα προς ένα και τα αφήνουμε να σουρώσουν. Βράζουμε την ζάχαρη με τον χυμό από μισό λεμόνι και το νερό. Όταν κοντεύει να δέσει, ρίχνουμε τα σύκα και αφήνουμε το γλυκό να πάρει αρκετές βράσεις, μέχρι να ξαναδέσει η ζάχαρη και να την απορροφήσει το σύκο. Όταν δέσει, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά. Το αδειάζουμε σε βαζάκια, αφού κρυώσει. Αν επιθυμούμε, βάζουμε από ένα σπυρί μαστίχας σε κάθε σύκο, πριν τα αδειάσουμε σε βαζάκια.

Αρχή της σελίδας