Γλυκό σταφύλι

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 1 κιλό σταφύλι (μόνο τις ρώγες)
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Αρμπαρόριζα
  • 2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τις ρώγες, την ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια κατά το βρασμό. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα. Όταν το γλυκό γίνει χλιαρό, το σερβίρουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία σκεπάζουμε, αφού κρυώσει το γλυκό.

Αρχή της σελίδας