Γλυκό σταφύλι φράουλα

Συστατικά

  • 1,250 γρ. σταφύλι φράουλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από το σταφύλι και το πλένουμε πολύ καλά. Παίρνουμε μία-μία ρόγα και με ένα μυτερό μαχαίρι τις ξεφλουδίζουμε. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, προσεκτικά με μία φουρκέτα, για να μην ανοίξουν οι ρόγες και βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να δέσουν σε πηχτό σιρόπι. Προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού, βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να δέσει καλά. Μόλις δέσει ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια και αφού πάρει μερικές βράσεις, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε βάζα.

Αρχή της σελίδας