Γλυκό σταφίδα

Συστατικά

  • 1,250 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την σταφίδα από τα κοτσάνια, την πλένουμε και την στραγγίζουμε. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό, ανακατεύοντας λίγο στην αρχή, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις βράσει και δέσει σε πηχτό σιρόπι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει. Ρίχνουμε την σταφίδα, βράζουμε ξανά σε πολύ δυνατή φωτιά, το ξαφρίζουμε και μόλις δέσει, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Όταν πάρει αρκετές βράσεις, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει. Το αποθηκεύουμε σε βάζα.

Αρχή της σελίδας