Γλυκό ροδάκινο

Συστατικά

  • 1,250 γρ. ροδάκινα
  • 1,250 γρ. ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 3 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 2 κουτ. σούπας ασβέστη
  • 8 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τη φλούδα απο τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε 6 κομμάτια. Διαλύουμε σε ένα πήλινο σκεύος τον ασβέστη με 8 φλιτζάνια νερό και τοποθετούμε μέσα τα ροδάκινα. Τα αφήνουμε για 1 ώρα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε μία κατσαρόλα να βράσει. Μόλις γίνει σιρόπι πηχτό, αποσύρουμε από τη φωτιά, και αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα ροδάκινα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να δέσει καλά. Προσθέτουμε μετά την βανίλια, τον χυμό λεμονιού και αφού κρυώσει, βάζουμε το γλυκό στα βάζα.

Συμβουλές

Προτιμούμε ροδάκινα μεγάλα, όχι πολύ γινωμένα.

Αρχή της σελίδας