Γλυκό πορτοκάλι

Προέλευση: Θεσσαλονίκη

Συστατικά

  • 1 κιλό πορτοκάλιου
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Πλένετε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζετε και τα ξύνετε στον τρίφτη λίγο, να φύγει η έξω έξω φλούδα  τους που πικρίζει. Όπως είναι ολόκληρη ρίχνετε σε νερό που βράζει να βράσουν λί-γο μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ, γιατί μετά θα διαλυθούν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Τα κόβετε με κοφτερό μαχαίρι στα τέσσερα ή στα έξι αν είναι μεγάλα αφαιρείτε τις ίνες από το κέντρο τους.

Βάζετε να βράσει η ζάχαρη με το νερό μέχρι να δέσει και τότε ρίχνετε τα πορτοκάλια στο σιρόπι και τα βράζετε να δέσει ξανά. Τα αφήνετε σκεπασμένα ένα 24ωρο και τα ξαναδένετε.

Τα βάζετε σε γυάλες ενώ είναι ακόμα ζεστά. Άρωμα δεν χρειάζεται γιατί το πορτοκάλι διατηρεί το δικό του.

Αρχή της σελίδας