Γλυκό μήλο

Συστατικά

  • 1,250 γρ. μήλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 3 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τη φλούδα και τα κουκούτσια, με το ειδικό εργαλείο. Τοποθετούμε τα μήλα σε κρύο νερό, στο οποίο έχουμε βάλει λίγο χυμό λεμόνι, για να μη μαυρίσουν. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα μήλα. Ξαφρίζουμε το γλυκό, προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, την βανίλια και το αφήνουμε να δέσει καλά. Μόλις δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να μισοκρυώσει και βάζουμε στα βάζα.

Συμβουλές

Διαλέγουμε μήλα μετρίου μεγέθους, σκληρά και όχι πολύ ώριμα.

Αρχή της σελίδας