Γλυκό μήλο φιρίκι

Προέλευση: Αθήνα

Συστατικά

  • 1 κιλό φιρίκια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • χυμό μισού λεμονιού
  • λίγη βανίλια
  • αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρώς ψημένα
  • ελάχιστο κρεμεζι (αν θελετε)
  • 2 λεμόνια για την προετοιμασία

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια λεκάνη κρύο νερό, στύβετε μέσα τα 2 λεμόνια και αφήνετε στο νερό και τις κούπες των λεμονιών.

Καθαρίζετε τα μηλαράκια και αφαιρείτε το κέντρο με το ειδικό εργαλείο. Ρίχνετε αμέσως τα μήλα στο νερό με το λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βάζετε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια και το αφήνετε να δέσει. Ρίχνετε τότε στο σιρόπι τα φιρικάκια αφού τα στραγγίσετε καλά. Τα βράζετε λίγο να δέσει πάλι το σιρόπι, τα αφήνετε ένα 24ωρο και ξαναδένετε το σιρόπι. Σ' αυτή τη φάση ρίχνετε το λεμόνι και το κρεμέζι, αν το χρησιμοποιήσετε.

Πριν μοιράσετε το γλυκό σε βάζα, βάλτε στο κέντρο κάθε φιρικιού από ένα αμύγδαλο.

Αρχή της σελίδας