Γλυκό κυδώνι

Συστατικά

  • 1,250 κιλό κυδώνι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1,250 κιλό ζάχαρη
  • 440 γρ. νερό
  • 2 δόσεις βανίλια άρωμα
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

Διαλέξτε μεγάλα και αφράτα κυδώνια. Σκουπίστε τα καλά να φύγουν τα χνούδια τους. Καθαρίστε τα απάτη φλούδα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.Κόψτε κάθε φέτα σε στενά λουριδάκια, όπως τα σπιρτόξυλα, και ρίξτε τα σε νερό.Ξεπλύντε τα και βάλτε τα σε νερό σκεπασμένα να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε τότε τη ζάχαρη και βράστε σε πολύ δυνατή φωτιά, για να δέσει το γλυκό γρήγορα και να διατηρήσει το χρυσόξανθο χρώμα του (δεν πρέπει να γίνει κόκκινο).Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και μόλις πάρουν 1-2 βράσεις, κατεβάστε, ρίξτε την αμυγδαλόψιχα, ανακατέψτε και γεμίστε τα βάζα.

Αρχή της σελίδας