Γλυκό κολοκύθα

Προέλευση: Γρεβενά

Συστατικά

  • 2 κιλά κολοκύθα
  • 2 φλιτζάνια ασβέστη
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 2.800 γρ.ζάχαρη
  • 1 lt. νερό
  • 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα (αν θέλετε)

Εκτέλεση

βγάζετε τη φλούδα από την κολοκύθα και την κόβετε όπως σας αρέσει. Διαλύετε τον ασβέστη σε αρκετό νερό και, όταν κατασταλάξει, βάζετε μέσα την κολοκύθα και την αφήνετε ένα 24ωρο. Μετά την ξεπλένετε με μπόλικο νερό και τη ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει μαζί με το χυμό του λεμονιού. Όταν πάρει δυο τρεις βράσεις, τη στραγγίζετε.

Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και, όταν δέσει, ρίχνετε την κολοκύθα και την αρμπαρόριζα και βράζετε μαζί μέχρι να δέσει το γλυκό. Την αφήνετε σκεπασμένη 1 μέρα και την επομένη την ξαναδένετε.

Τη φυλάτε σε βαζάκια.

Αρχή της σελίδας