Γλυκό κεράσι

Συστατικά

  • 1,250 γρ. κεράσια (πετροκέρασα σκληρά)
  • 1,250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 2 δόσεις βανίλια
  • 220 γρ. νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια με προσοχή, να μη διαλυθούν. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσει, ανακατεύουμε μόνο στην αρχή για να μην κολλήσει η ζάχαρη. Αφού δέσει η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει, ρίχνουμε τα κεράσια. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε το γλυκό και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού πάρει μερικές βράσεις, προσθέτουμε την βανίλια, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει, το τοποθετούμε στα βάζα.

Αρχή της σελίδας