Γλυκό δαμάσκηνο

Προέλευση: Βλάχικο

Συστατικά

  • 1 κιλό δαμάσκηνα σκούρα
  • 1200 γρ. ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • χυμό απο 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα. Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό ώσπου να δέσει το σιρόπι, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το βράσιμο. Αφήνουμε το γλυκό σκεπασμένο για 24 ώρες. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε ξανά.

Συμβουλές

Τα δαμάσκηνα δεν θέλουν πολύ βράσιμο.

Αν θέλουμε, μπορούμε να μπήξουμε καρύδια στο κενό που έχει αφήσει το κουκούτσι, την ώρα που το τοποθετούμε στα βάζα.

Αρχή της σελίδας